Bir bilgi yanlış olabilir. Herkes bir bilgi uydurabilir. Uydurma bilgilerden kitap yazılabilir. Bu bilgi daha başka bir şekilde birine ulaşabilir. O kişi sensen eğer doğru olduğuna karar verirsin yada vermezsin. Genelde bu değerlendirmeyi unutsan da -demek öyleşmiş- tarzında bir yaklaşımda bulunursun ki içinde bir şekilde o bilgi kalır. Çünkü daha önceki bilgilerinle kesişir bu da dikkatini çeker.
Kendin dediğin karakterini sonuçta düşüncelerin belirler, o zaman bir bilgi kulağına geldiğinde onu değerlendirme şekline göre sen de şekillenirsin. Bu bağlamda gelen bilgiyi ne şekilde kabul edip nerede ağırladığın çok önemli.
İnsanları şekillendirme işi yani bir şeyleri empoze ederek beyin yıkamak, en çok bu yollarla olur. Bir olay yada kavramın bilgisini aldığınız yerin kelimeleri bundan dolayı önemlidir. Aynı mana zannedilen farklı cümleler sonucu farklı yere taşır. Eğer bir kavram yada olayla ilgili net fikir elde etmek istiyorsanız farklı farklı yerlerden,kişilerden vs.. araştırın ve karşılaştırın. Çok ünlü bir yazarın çok ünlü bir kitabının içindeki bir kişi/olay/kavram ile ilgili bir satırlık yanlış yorum sizi tabiki de daha fazla araştırmaya itmez ve de dikkatsizseniz onu yanlış şekilde öğrenirsiniz. Yazar da bal gibi beyninizi aklamış paklamış olur. –karaktersizler müstesna,vesselam